|
o morzu BEZ CENZURY! - opinie internautów
Forum użytkowików serwisów: eMorze.pl polishSEA.com, jurata.com, jastarnia.com, jastrzebia-gora.com, karwia.com, rewal.com, ustka.com, wladyslawowo.com, krynicamorska.com, miedzyzdroje.com
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kubuś
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:06 am Temat postu: PENSJONAT POD LWEM W KRYNICY |
|
|
Szczerze NIE POLECAM Pensjonatu Po Lwem w Krynicy Morskiej na ul. Wodnej 10. Zwłaszcza nocowanie w drewnianych domkach jest koszmarne. Nad pokojem na pietrze jest pokoj z podłogą z drewnianych desek- jeden krok sąsiada z góry i jestes obudzony w nocy. Poza tym czujesz sie jakby ludzie mieszkajacy nad Toba byli tuż obok, wszystko slychac itp. Uwazam, że 40zł za nocleg w takim miejscu to ZDECYDOWANIE za duzo. A najbardziej drazniąca jest p. włascicielka, która uważa, że nie powinno się negocjować cen noclegu oraz WCALE NIE POCZUWA SIĘ DO ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA CISZĘ NOCNĄ NA OBIEKTACH I NIE DBA O KOMFORT WYPOCZYNKU WSZYSTKICH TURYSTÓW. Nie były brane pod uwage nasze zarzuty i chęć negocjajcji ceny- odpowiedź brzmiala "Bo wezwę ochronę". BARDZO NIEPRZYJEMNIE I NIESYMPATYCZNIE. NIE POLECAM ! :x |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krysia
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 11:08 pm Temat postu: |
|
|
Ja byłam tam teraz, a mój syn dwukrotnie był w ub. latach na koloniach.
On był zachwycony i dlatego zdecydowaliśmy się pojechać całą rodziną.
Faktem jest, że małe domki (te 4 osobowe) są mało fajne, zwłaszcza gdy jest gorąco. Na dole OK, ale góra jest ciasna i strasznie się nagrzewa.
Nie mogę jednak złego słowa powiedzieć o właścicielce. Mieliśmy zarezerwowany domek, ale na miejscu okazało się, że nie jesteśmy w stanie tam wytrzymać. Dlaczego, napisałam wcześniej. Poprosiliśmy właścicielkę o zamianę na coś innego. Dostaliśmy piękny apartament. Cena nieco wyższa, ale standard nieporównywalny. Wręcz bajecznie.
Dla mnie ogromnie ważne było również to, że mogłam pojechać z psem i było to mile widziane.
Niestety mało jest właścicieli ośrodków i kwater, którzy się na to godzą.
Poza tym jedzenie mają rewelacyjne i niedrogie. _________________ http://forum.heder.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
eebbuu
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 9:11 pm Temat postu: PENSJONAT POD LWEM W KRYNICY |
|
|
W tym roku moja córka tam była ze znajomymi. Domki to jakaś pomyłka, wcześniej sprawdzałyśmy w internecie - zdjęcia są chyba z czasów wybudwania domków i budynku, bo ich stan obecnie daleko odbiega od prezentowanych w internecie - robale, pajęczyny z zeschniętymi i żyjącymi pająkami, łóżka wyleżane (z dołami), meble w częściowym rozpadzie, farba (bo mam nadzieję że nie tynk) odpadala ze ścian... Nie polecam, a na dodatek serwowane jedzenie nie dla ludzi; obsluga opryskliwa a właścicielom chyba wydaje się, że takie domki to jakiś rarytas. Poza tym chyba uznała że skoro młodzież to nie mają prawa głosu i można ich kompletnie olewać. Omijajcie to miejsce, są naprawdę fajniejsze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda1 Gość
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 11:35 pm Temat postu: obsluga - koszmar |
|
|
Chamska i prostacka wlascicielka. Rzadko kogos tak mocno okreslam, ale numer, jaki wykrecila mojej rodzinie usprawiedliwia tak mocne slowa. Po pomylce pracownicy zostalismy z dwojka malutkich dzieci na lodzie, a pani wlascicielka mowi, ze trzeba byc debilem, zeby jezdzic w ciemno z takimi dziecmi. Coz, domki moga byc duszne, ale to byl wieczor i dobry wlasciciel oddalby swoj pokoj w takiej sytuacji. Szczegolnie, ze jest to bardzo duzy obiekt. NIE POLECAM!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewa Gość
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 9:40 am Temat postu: Re: PENSJONAT POD LWEM W KRYNICY |
|
|
eebbuu napisał: | W tym roku moja córka tam była ze znajomymi. Domki to jakaś pomyłka, wcześniej sprawdzałyśmy w internecie - zdjęcia są chyba z czasów wybudwania domków i budynku, bo ich stan obecnie daleko odbiega od prezentowanych w internecie - robale, pajęczyny z zeschniętymi i żyjącymi pająkami, łóżka wyleżane (z dołami), meble w częściowym rozpadzie, farba (bo mam nadzieję że nie tynk) odpadala ze ścian... Nie polecam, a na dodatek serwowane jedzenie nie dla ludzi; obsluga opryskliwa a właścicielom chyba wydaje się, że takie domki to jakiś rarytas. Poza tym chyba uznała że skoro młodzież to nie mają prawa głosu i można ich kompletnie olewać. Omijajcie to miejsce, są naprawdę fajniejsze. |
Zgadzam się z tą opinią w 100%. Właśnie moje dziecko wróciło z kolonii w tym obiekcie (organizator IRTOM). Domki są w opłakanym stanie: stare, pękające okna, zepsuty sedes, rozwalające się szafy, częste wyłączenia prądu, brak ciepłej wody, itp
Jedzenie - również dno!
Szczerze nie polecam!!!!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kiki Gość
|
Wysłany: Sob Sie 11, 2012 8:19 pm Temat postu: OwJZfdEQPw |
|
|
Wojciech Klosowski pisze:DziÄkujÄ za rzeczowy gĹos. WĹaĹnie teikaj dyskusji bardzo brakuje w naszej przestrzeni publicznej. Odpowiem od koĹca , ale zacznÄ od tego, Ĺźe strg ma w znacznym stopniu racjÄ.1. RzeczywiĹcie modernizacja moĹźe brzmieÄ mylÄ
co. Podniesienie sprawnoĹci blokf3w wÄglowych z 30 do 45 czy nawet 55 procent, to nie sprawa drobnych zmian, ale sprawa zdemontowania czÄĹci cieplnej starego bloku u wybudowania caĹkiem nowej instalacji na parametry nadkrytyczne czy ultranadkrytyczne. To drogie konstrukcje, korzystajÄ
ce z kosmicznych materiaĹf3w wytworf3w najnowszej inĹźynierii materiaĹowej, bo pracujÄ
w bez porf3wnania wyĹźszych temperaturach i ciĹnieniach i tradycyjne materiaĹy by po prostu nie wytrzymaĹy. Ale jednak przebudowy wymaga tylko czÄĹÄ cieplna (kocioĹ) i czÄĹciowo mechaniczna (turbina). Natomiast caĹa czÄĹÄ elektryczna (generator, przyĹÄ
cze) zostaje bez zmian. To samo z czÄĹciÄ
sterowniczÄ
, paliwowÄ
, czy infrastrukturÄ
towarzyszÄ
cÄ
zmiany sÄ
niewielkie, wĹaĹnie modernizacyjne . WiÄc nie jest tak, Ĺźe trzeba zburzyÄ elektrowniÄ i zbudowaÄ nowÄ
; trzeba zbudowaÄ nowy kocioĹ i turbinÄ. To duĹźo wiÄcej, niĹź zwykĹa modernizacja, ale duĹźo mniej, niĹź nowa elektrownia.Uzyskanie dodatkowej megawatogodziny energii na drodze teikaj przebudowy elektrowni wÄglowych jest ZNACZNIE TAĹSZE i jednoczeĹnie ZNACZNIE SZYBSZE, niĹź taka sama megawatogodzina z atomu. Kto twierdzi inaczej zapraszam do policzenia tego.2. UwagÄ o 40-procentowej sprawnoĹci niektf3rych blokf3w wÄglowych przyjmujÄ z rezerwÄ
: nie znam takich przykĹadf3w i wydaje mi siÄ to maĹo prawdopodobne ze wzglÄdf3w czysto fizycznych: trudno uzyskaÄ wyĹźszÄ
sprawnoĹÄ bez podnoszenia ciĹnieĹ i temperatur. A to wĹaĹnie droga w kierunku parametrf3w nadkrytycznych. Czekam na konkretne przykĹady blokf3w o 40-procentowej sprawnoĹci3. Wreszcie sprawa zmniejszenia emisji CO2. Przypominam, Ĺźe mf3wimy o emisji CO2 z caĹego systemu, a nie z jednego jego fragmentu (bo wf3wczas elektrownia jÄ
drowa na etapie eksploatacji rzeczywiĹcie jest praktycznie zero-emisyjna. Ale w systemie sprawa wyglÄ
da tak, Ĺźe mamy nie tylko przepĹywy energii i emisje CO2, ale i przepĹywy pieniÄĹźne. Obecnie system spala tyle-a-tyle wÄgla, emituje z niego tyle-a-tyle CO2, wytwarzajÄ
c tyle-a-tyle energii elektrycznej. Pytanie, jak zmieni siÄ ten bilans, gdy dobudujemy blok atomowy? Nie wzroĹnie emisja (ale teĹź nie spadnie), za to dodatkowa energia (1600 MW mocy razy roczny czas pracy bloku). A teraz UWAGA wariant alternatywny: te same pieniÄ
dze przeznaczamy na przebudowÄ blokf3w wÄglowych na parametry nadkrytyczne. WedĹug moich pobieĹźnych obliczeĹ za te same pieniÄ
dze co jeden blok atomowy moĹźna mieÄ 6 tys MW w blokach wÄglowych na parametry nadkrytyczne. Jak Ĺatwo policzyÄ, mamy wf3wczas moĹźliwoĹÄ uzyskaÄ ten sam efekt energetyczny (1600 MW nowej mocy elektrycznej) przy jednoczesnym ograniczeniu spalania wÄgla (o mniej-wiÄcej jednÄ
czwartÄ
w tym fragmencie systemu). Przy okazji: czas teikaj przebudowy zamknÄ
Ĺby siÄ pewnie w 4-5 latach, a blok atomowy to kwestia lat piÄtnastu, jak dobrze pf3jdzie. ReasumujÄ
c: wszystko wyglÄ
da inaczej, kiedy zaczynamy liczyÄ moĹźliwe alternatywne programy inwestycyjne za te same pieniÄ
dze.Serdecznie zapraszam do dalszej dyskusji. MoĹźe skuszÄ
siÄ teĹź inni dyskutanci? Przyjemniej est rozmawiaÄ w szerszym gronie. ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
eriqmocnd Gość
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 1:14 pm Temat postu: MTjxtWbdBsWplJlqMSE |
|
|
9vP8Vu <a>rpfdovkldlab</a> |
|
Powrót do góry |
|
 |
eksoev Gość
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 11:11 pm Temat postu: vdKWGLPmuIJheNjVOC |
|
|
KAxtKL <a>fescdfxwpbyh</a> |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacor56
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacor56
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacor56
|
|
Powrót do góry |
|
 |
totoking
|
Wysłany: Czw Lip 06, 2023 8:56 am Temat postu: |
|
|
I think it's really true that happiness is not far away because every moment I read this article makes me happy. I guess it's true that people have to read a lot and can feel countless emotions with it, so I can see from your writing that what's shown 메이저사이트is not everything. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacor56
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacor56
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gacor56
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|