|
o morzu BEZ CENZURY! - opinie internautów
Forum użytkowików serwisów: eMorze.pl polishSEA.com, jurata.com, jastarnia.com, jastrzebia-gora.com, karwia.com, rewal.com, ustka.com, wladyslawowo.com, krynicamorska.com, miedzyzdroje.com
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lolipamsaq2 Gość
|
Wysłany: Pon Maj 15, 2023 10:19 am Temat postu: Czy odblokowywanie telefonu za pomocą odcisku palca może być |
|
|
Czy nasz odcisk może zostać przez kogoś "przechwycony"?
"Przechwycenie" odcisku palca nie jest największym zagrożeniem tej metody. Największe to po pierwsze - niedoskonałość skanera. Wszystkie skanery biometryczne (odcisk palca, skan tęczówki, twarz…) muszą dopuszczać małe różnice względem wzorca, inaczej musiałabyś spędzić mnóstwo czasu aby trafić palcem dokładnie tak samo jak przy pobieraniu wzorca. A to znaczy, że możliwe są fałszywe identyfikacje, czyli zaakceptowanie innego odcisku palca jako poprawnego. Stwarza to możliwość skonstruowania syntetycznych odcisków palca zaprojektowanych tak. by były podobne to możliwie dużej liczby rzeczywistych i skutecznie oszukiwały skanery wykorzystując ten ich margines błędu. W zależności od typu i dokładności skanera taki "uniwersalny" odcisk jest w stanie oszukać nawet kilkadziesiąt procent skanerów[1] |
|
Powrót do góry |
|
 |
C0upe
|
Wysłany: Pon Maj 15, 2023 10:47 am Temat postu: |
|
|
Niedawno zacząłem używać https://detectico.com/pl/ do wyszukiwania informacji związanych z podróżami i jestem pod wrażeniem tej platformy. Witryna jest przyjazna dla użytkownika i oferuje mnóstwo informacji na każdy temat, od popularnych miejsc docelowych po wskazówki i rekomendacje dotyczące podróży. Uważam, że artykuły są pouczające i dobrze napisane, a platforma pomogła mi zaplanować kilka udanych podróży. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|